Tiramisu reţetă cu frisca si visine

de MIUTA in Prajituri, 2 Noi 2011 | 5272 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca si visine
M-am inspirat de pe Gurmandine.ro doar ca am modificat putin. Am ales sa fac tiramisu cu fructe deoarece noua nu ne place cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • 36 buc piscoturi
  • 500 g crema mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • 1 plic capuccino vanilie
  • 50 ml lapte
  • visine si sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca si visine:

Tiramisu reţetă cu frisca si visine

Se pun galbenusurile intr-un castron.Se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana isi dubleaza volumul.

Se adauga in compozitia de galbenusuri,plicul de capuccino si 50 ml lapte.

Se pun galbenusurile pe baia de aburi si se mixeaza 10 minute.

Cand crema s-a ingrosat se da la rece.

Batem frisca impreuna cu intaritorul.

Branza mascarpone se pune intr-un vas mare,se adauga peste ea compozitia de galbenusuri si frisca batuta.

Se amesteca foarte bine toate ingredientele.Crema se imparte in trei,doua parti egale si o parte mai mica.

Intr-un vas de yena se aseaza un rand de piscoturi care au fost imuiate in sirop de visine nu foarte dulce.

Peste piscoturi se pune o cantitate de crema din cele doua parti egale,se presara cu visine conservate fara sambure si iar un strat de piscoturi. Se adauga cealata jumatate de crema si iar se pune visine.

Se pune al treilea strat de piscoturi iar desupra crema(partea mai mica).

Se rade ciocolata amaruie din belsug.

Se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dana1986 1

06.11.2011, 21:28

bun bun , dar cate galbenusuri ai folosit???

mamaieelena 1

11.11.2011, 18:00

bun deliciu dulce

MIUTA 1

16.11.2011, 22:39

Am uitat sa scriu galbenusurile
8 galbenusuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata "cu dovleac