Toba de casa

de claudiaO in Mezel de casa, 8 Ian 2019 | 7765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 căpătâna de porc
  • 3 urechi
  • 1 kg carne din pulpa
  • 3 limbi de porc
  • 2 spline
  • 1,5 kg genunchi de porc ( doar rotule cu soric pe ele)
  • Sare după gust
  • Piper
  • Boabe de ienibahar
  • Condimente de cârnați
  • Foi fac un 4-5 buc
  • 5-6 căței de usturoi zdrobiti
  • 2 buc bumbare ( membrana aceea lunguiata si ondulata)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Capul de porc il curățăm, eventual mai parlim pe ici pe colo daca mai este nevoie. După ce il spălăm, punem la fiert cu apa rece, cat sa acopere de vreo palma.Tot aici punem si urechile curățate si spălate si genunchii. Punem sare, luam spuma formată, apoi adăugăm foi de fac un, boabe de piper si ienibahar.  Lăsăm să fiarbă bine, pana se desprinde carnea după oase, apoi separăm.

Între timp fierbem si carnea, splinele si limba( si asta se curăță bine de pielite). Lăsăm să se răcească apoi le tăiem fasii mărisoare. Carnea de la cap o tăiem la fel ,eventual dam deoparte surplusul de grăsime de la gusa. 

Condimentam după preferinta cu  piper,condimente cârnați, usturoiul il trecem cu sare si il reluăm cu zeama de la cap. Amestecăm toata compoziția si apoi umplem membranele , nu foarte îndesat, deoarece se strâng la fiert. Inainte de legare nu uitam sa punem si zeama de la cap, în plus față de mujdei. 

Punem la fiert in zeama rămasă de la cap si carne cca 40 min.avand grija sa iltepam ici colo cu un ac  ca sa iasa aerul.

Scoatem tobele  pe o tava si punem un taler greu peste ele pana a doua zi.

Se poate da la fum câteva zile  sau se serveste direct.

TIPS-URI

1

Pentru a fi sigura ca nu plesneste la fiert,inainte de fierbere eu pun toba într-un ciorap (dres de dama) nou pe care il innod.

2

Servim cu muștar si hrean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

CameliaR 1

08.01.2019, 13:47

Si mai buna cand este facuta in casa!

Rocsi 1

08.01.2019, 18:37

Arata foarte bine! Bravo!

dantes 1

11.01.2019, 11:34

Buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc facut in casa