Toba de pui si porc

de Gicuta in Mezel de casa, 15 Apr 2015 | 10066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan mic de porc ,crud
  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 plic de gelatina
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui si porc:

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii.

Pulpele spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie . Pentru fierberea pulpelor avem nevoie de doua oale. Eu am folosit una de 3 litri, in care am pus pulpele impreuna cu foile de dafin, piper boabe si gelatina si una de 5 litri in care am pus apa (pana la jumatate).

Oala mica se pune deasupra celei  mari.  Am pus oalele pe foc ,si cand apa a inceput sa fiarba am dat focul mic, si am acoperit oala mica. Am lasat sa fiarba aproximativ 3 ore, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta, de 2-3 ori. Am adaugat apa fierbinte in oala mare, cand a scazut.   

Dupa ce au trecut cele 3 ore,am scos carnea de pui , si dupa ce s-a racit am inlaturat pielitele si am ales-o de pe oase.Am amestecat-o cu carnea de porc, am adugat sare si piper dupa gust,si am pus-o intr-un pet de 2 litri taiat(partea de sus).

In zeama care si-au lasat-o pulpele am pus usturoiul pisat si am amestecat  bine. Am strecurat zeama si am turnat-o peste carne. Am acoperit pet-ul cu folie si l-am dat la frigider.

A doua zi l-am taiat si am scos toba. Am feliat-o in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui si porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gicuta 1

16.04.2015, 06:28

gelatina se pune cand pui pulpele la fiert, gaby

Gicuta 1

20.04.2015, 13:11

Multumesc tuturor!

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 13:49

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de casa