Toba la sticla

de ianculubita in Mezel de casa, 29 Noi 2011 | 44221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aceasta reteta nu sunt ingrediente fixe,fiecare dupa cum apreciaza;
  • 1/2cap de porc
  • maruntaie de porc(rinichi,splina,inima,limba)
  • pulpa de porc
  • ficat de curcan
  • pipote de curcan
  • mult sorici
  • frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • sare,piper
  • 2capatani de usturoi
  • stomac de porc sau fundac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba la sticla:

Toate ingredientele spalate bine, capul taiat, le pun in oale separate pentru ca sunt multe si trebuie sa fiarba lejer; in fiecare oala pun cate o mana de sare, 4-5 frunze de dafin, 3 linguri de boabe piper, ienibahar si coriandru. Las totul sa fiarba incet cateva ore iar spre sfarsit adaug cate o capatana de usturoi pisat; Scot din oale totul, strecor zeama din fiecare oala si o pun inapoi; Acum,toate ingredientele fierte, le tai cubulete, le mai condimentez dupa gust, apoi incep sa umplu stomacul sau fundacul care a fost bine spalat; Concomitent cu cubuletele de umplutura, pun si zeama de la fiert; Dupa ce sunt pline si legate, le pun in oala cu zeama care clocoteste, apoi imediat dau focul la mic; Trebuie sa stati langa aragaz, pentru ca exista riscul sa se sparga; Cu o scobitoare intepati toba sa iasa aerul, dupa 10-15 minute, o scoteti cu grija pe un platou, deasupra puneti un fund de lemn iar peste fund o greutate pana a doua zi;

Si uite asa m-am luat cu vorba si am uitat ca trebuia sa spun despre toba la sticla; nu-i nimic, urmeaza acum:in fiecare an, de cate ori faceam toba, niciodata nu-mi ajungeau intestinele si am facut asa: o sticla de plastic de 2 sau 3 litri, taiata de la jumatate, pui in interior o punga cu marginile in exterior, in interior pui amestecul de mai sus iar in zeama pe care o pui dizolvi 1-2 pachetele de gelatina conform instructiunilor si pui sticla in frigider. A doua zi apuci de capetele pungii, scoti, elimini punga si servesti toba cu mustar, ceapa sau orice preferi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba la sticla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cocolina 1

18.04.2012, 22:40

Ti-a iesit foarte bine am facut si eu de cateva ori mi-a iesit aproape la fel

Ade200 1

28.05.2012, 11:06

Bun ideea cu sticla!

armdanvic_sto 1

04.12.2012, 10:31

o idee geniala cu sticla,chiar nu ma gandeam la asa ceva...super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caltabosi a la Pana