Tocanita de ciuperci cu ardei copt

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Apr 2020 | 5664 vizualizari

 

O mâncărică tare apreciată în CasaZmeilor, deși culmea e fără proteine din carne, doar din vegetale.
Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci proaspete cca. 1000 g,
  • Ceapă galbenă bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Praz partea albă cca. 10 cm,
  • Ardei kapia 4 bucăți,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu ardei copt:

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt.

Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță apoi se toacă grosier, se pun la călit cu uleiul și puțină apă, acoperit la foc mic, cca. 10 minute.

Între timp se curăță ciupercile și se taie în sferturi.

Ardeiul gras se spală, curăță și toacă mărunt.

După ce amestecul de ceapă a devenit translucid, se adaugă cubulețele de ardei gras, ciupercile și ardeiul kapia copt. Se asezonează de sare, piper și boia, adaugă vinul cât să le acopere, apoi se lasă la gătit, neacoperit cca. 25 minute la foc mediu.

Tocăniță se servește fierbinte cu garnitura preferată, mămăliguță, piure, orez sau, de ce nu, pâine proaspătă.

 

Spor și poftă bună!  

TIPS-URI

1

Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci