Tocanita de hribi cu smantana

de oanapl in Mancaruri de legume, 9 Sep 2018 | 14758 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Simona, căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g hribi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 cană apă (sau supă de pui)
  • 2 linguri amidon alimentar (sau făină)
  • 180 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper proaspăt măcinat (după gust)
  • 1 legatură mărar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu smantana:

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită.

Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute să se călească și adaugi ciupercile și o cană de apă( sau supă de pui). Asezonezi cu sare și piper proaspăt râșnit. Lași să fiarbă până când se înmoaie ceapa.  Amesteci într-un castron smântâna pentru gatit cu amidonul. Adaugi peste smântână câte puțin din tocănița fierbinte, amesteci, apoi pui conținutul în tigaie peste restul compoziției. Amesteci ușor și lași să fiarbă 5 minute. La final adaugi mărarul proaspăt tocat mărunt.

Servești tocănița cu mămăligă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.09.2018, 21:24

Ai mei ar devora acest preparat!

Ina 1

12.09.2018, 22:09

salivez

Panacris 1

13.09.2018, 08:11

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume, la cuptor