Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi

de Bucataras in Pui, 29 Feb 2020 | 3654 vizualizari

 

Tocanita de pipote si inimioare de pui garnisita cu o portie buna de piure e una dintre favoritele noastre. Intotdeauna fac o cantitate destul de mare, caci se mananca toata la o singura masa. 
Reteta pas cu pas, mai jos. :D 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote si inimi de pui
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 cesti de apa
  • suc de rosii
  • sare, piper
  • busuioc, cimbru, dafin
  • ulei de masline
  • 1 lingura miere de albine
  • Pt piure:
  • 4 cartofi
  • 1 lingura unt
  • lapte
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi:

Spala si curata bine pipotele si inimile.

Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele.  Condimenteaza cu sare, piper, cimbru , o foaie de dafin sau ce alte plante aromatice iti plac si ti se par potrivite.

Adauga 2 ceasti de apa, acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba pana se fragezesc bine pipotele.

Pune acum sucul de rosii si lasa-l la fiert. Eu pun cam jumatate de sticla de suc de rosii pregatit de noi in casa. 

Cand sosul scade si se ingroasa nitel, mancarea e aproape gata.

 Mai adauga o lingura de miere de albine, amesteca doar cat sa se omogenizeze si opreste focul. (Mierea, pe langa faptul ca ii da un gust nemaipomenit sosului de rosii, ii taie din aciditate. )

Serveste tocanita de pipote si inimi de pui cu un piure de cartofi si ceva muraturi alaturi. Gen gogosari si ghebe in sos tomat. 

Sa aveti pofta! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti din piept de pui