Tocanita de vitel a mamei

de mihaelar63 in Vita, 19 Apr 2021 | 3940 vizualizari

 

 Aceasta  tocanita imi aminteste cu drag de mamica mea. Era o adevarata magiciana in bucatarie. Din ce avea, prepara o masa diversificata pentru intreaga familie cu trei copii. Tocanita de vitel cu smantana si lapte, insotita de paste era preferata noastra, gustoasa si consistenta .Pentru a intregi imaginea din copilarie, am folosit farfurie, stergar si furculita ce mi-au ramas. Doar mama imi zambeste din amintire si din suflet.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 linguri faina alba [ eu am pus integrala acum ]
  • 3 catei usturoi
  • piper negru macinat
  • boia dulce de ardei
  • cimbru uscat maruntit
  • sare
  • 1/2 pahar ulei floarea soarelui
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • 1 manuta patrunjel verde tocat
  • 1 punga [400 gr ] din pastele fainoase preferate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel a mamei:

  1. Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri.
  2. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru .
  3. Amestecati carnea condimentata cu putina faina .
  4. Legumele se curata si se spala .
  5. Morcovul se taie in cubuletel . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
  6.  Prajiti carnea de vitel in ulei .
  7. Cand carnea incepe sa prinda crusta se trage intr-o parte si se prajeste morcovul , urmate de ceapa si usturoi .
  8. Turnati deasupra apa sa acoperebine carnea .
  9. In prima etapa se degreseaza bine vasul in care au fost prajite toata .
  10. Fierbeti timp de o ora . Verificati constant sa nu scada prea mult apa .
  11. Cand carnea este aproape patrunsa se pune si laptele .
  12. Fierbeti macar 10 minute pana veti obtine un sos de consistenta dorita .
  13. Adugati la sfarsit smantana si omogenizati .
  14. Gustati si dregeti gustul cu sare si piper daca este nevoie .
  15. Fierbeti pastele in multa apa cu sare . Scurgeti pastele de excesul de apa .
  16. Serviti tocanita de vitel cu pastele fainoase preferate .
  17. La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime .
  18. Alaturi puneti salata sau muraturile preferate . Noi am avut salata de varza verde proaspata .
  19.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi paste fainoase cu striatii . Sosul va intra mai bine in ele si vor fi foarte gustoase .

2

Imi plac pastele fainoase de calitate din grau dur care nu se sfarma .

3

Am avut paste italienesti cu o denumire amuzanta : radiattori . Chiar asa aratau ca niste radiatoare de masina . Spsul a intrat bine printre elementii radiatoarelor :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel a mamei" nu uita sa-i faci un review.
 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vita in sos de vin