Tort cu ciocolata la maxim

de susu in Torturi, 3 Dec 2010 | 9010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g faina
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua mari
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 mana alune caramelizate
  • 1 mana de stafide
  • 1 lingura de rom
  • Esenta de vanilie
  • 1 lingura cognac Alexandrion
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 1 lingurita praf de cappuccino
  • 2 lingurite praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita lamaie
  • Ganache de ciocolata :
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte in parti egale)
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie sau cu aroma de cafea
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri cognac
  • Decor :
  • Cacao
  • Crema de ciocolata
  • Putina frisca
  • Bomboane cu aroma de cafea
  • Visine
  • Frunze de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata la maxim:

Blatul :
Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati mai mici. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat pana se topesc cristalele de zahar, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 1 lingurita de lamaie, astfel cu siguranta vor iesi cum trebuie. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul si apoi se adauga la galbenusuri. Ciocolata se topeste la bain marie si apoi se pune la galbenusuri. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori . Se pune in compozitie cafeaua, cappuccino, nucile, alunele, stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se varsa compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor. In mijloc s-ar putea sa fie moale datorita ciocolatei dar daca pe margini e facut inseamna ca e gata. Se taie blatul in doua. Nu se insiropeaza pentru ca este destul de fraged dar cine doreste il poate insiropa cu lichior sau cafea amestecata cu ciocolata topita.

Crema de ciocolata :

Se pune ciocolata si frisca pe foc mic, se amesteca pana la topire dupa care se da deoparte. Cand s-a racit se baga la frigider pentru cateva ore. Se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se opreste o parte pentru decor si restul se pune intre blaturi.

Glazura :

Se face la fel ca si crema de ciocolata, se pune ciocolata si cognacul in frisca si cand s-a topit se varsa calduta peste blat. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider si cand s-a intarit glazura se decoreaza. Eu am facut tot crema si am imbracat tortul cu ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata la maxim" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale si vanilie