Tort cu fructe fel de fel

de sabiradu in Torturi, 11 Dec 2010 | 7751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 400 g zahar
  • 4 plicuri gelatina,
  • 600 ml frisca,
  • ananas ,
  • piersici,
  • stafide,
  • pere,
  • 1 esenta de vanilie.
  • blat:
  • 6 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe fel de fel:

Se prepara blatul.Se separa uoale,albusurile spuma cu zahat,se adauga galbenusurile apoi faina cernuta impreuna cu zahar si uleiul.Coacem blatul apoi rece se taie in 2 felii.Crema diplomat.
gelatina se pune la inmuiat in suc de la compot.Ouale intregi se amesteca cu zaharul pe foc pana se ingroasa compozitia.Se amesteca cu gelatina si se lasa deoparte pana batem frisca .Se amesteca si aceasta cu ouale si se lasa 10 minute la frigider.Tocam fructele si le scurgem bine apoi le amestecam in crema diplomat.Se pune o foaie de blat in tava in care aranjam tortul,crema diplomat apoi a doua foaie.Se acopera si se da la rece peste noapte sau cel putin 4 ore.
Se rastoarna, si se decoreaza dupa plac sau eveniment .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe fel de fel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte