Tort cu mousse de piersici

de Dea_Dea in Torturi, 21 Sep 2013 | 6927 vizualizari

 

Pentru ca mama mi-a facut cadou doua tavi de copt , am zis sa fac un tortulet, si pentru ca mi-a adus si piersici de la tara , si pentru ca am 6 luni de Bucataras, va prezint ce a iesit :)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • o lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao

CREMA(Mousse de piersici)

  • 10 piersici
  • 5 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic gelatina

SIROP

  • 100 ml apa
  • o lingura zahar
  • esenta de rom

GLAZURA

  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, faina, iar la final cacaoa.

Se pune in tava(16 cm diametru) si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Piersicile se curata de coaja si se scot samburii. Se pun in cratita cu zaharul , se pun pe foc pana se topeste zaharul si se inmoaie.Se lasa la racit , iar apoi se piseaza cu blender-ul. Frisca se bate si se incorporeaza in piersici, iar la final se adauga gelatina.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati si frisca se pun la topit pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit 2-3 min.

Asamblare

Blatul se taie in trei(2 taieturi) , se insiropeaza. Se pune o parte insiropata in tava in care s-a copt , un rand de crema, iarasi blat insiropat, inca un rand de crema, blat , crema.Se da la frigider cateva ore .

Se scot marginile tavii si se glazureaza.

TIPS-URI

1

Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie