Tort cu multe fructe

de mamaieelena in Torturi, 6 Iul 2012 | 3752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g fructe piure(capsuni,coacaze rosii,zmeura)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 200 g biscuiti cu unt
  • 2 linguri si jumatate de zahar pudra(daca vreti mai dulce mai puneti)
  • 100 g margarina pentru prajituri
  • 100 ml suc de portocale
  • 6 foi de gelatina
  • Ornat;
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 250 ml suc de portocale
  • gelatina rosie pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu multe fructe:

Biscuitii zdrobiti bine la robotul de bucatarie sau pur si simplu cum am procedat eu am zdrobit cu mana asa in pachetul sigilat si s-au facut tocmai buni. Margarina se topeste pe foc mic si se adauga biscuitii amestecand bine sa-i cuprinda pe toti.

Intr-un platou intins se pune inelul pentru torturi la dimensiunea dorita si se adauga biscuitii pe care trebuie sa-i presati bine (eu am facut cu pasatorul de piure), apoi punandu-se la frigider.

Intr-un vas incapator se pune crema mascarpone si se amesteca bine cu mixerul, se adauga fructele zdrobite, zaharul si gelatina dizolvata in sucul de portocale pe care il pui la fiert, dar sa nu clocoteasca. Se amesteca cu restul de crema gelatina si la sfarsit se pune frisca batuta bine cu mixerul. Se scoate platoul si se toarna crema peste biscuiti si se da iar la frigider.

In acest timp se prepara din sucul de portocale si gelatina rosie topping-ul pentru tort. Se bate si frisca pentru ornat si se orneaza cu poch-ul. Pe deasupra eu am pus bombonele ornament albe si galbene sidefate.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multe fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota cu fructe