Tort cu zmeura si iaurt

de Toamna07 in Torturi, 8 Iul 2012 | 26346 vizualizari

 

Tortul acesta , ca idee, l-am prins de la Miha si l-am modificat dupa gustul meu !
Este un tort usor si delicios, in adevaratul sens al cuvantului .

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 600 g iaurt gras 10% grasime
  • 200 ml.smantana pentru frisca
  • 200 ml. frisca batuta
  • 200 g ciocolata alba de buna calitate
  • 700 g zmeura
  • 1 pachet cu piscoturi
  • 20 g gelatina
  • sirop de zahar sau compot pentru insiropat piscoturile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si iaurt:

Mod de preparare :

Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece.
Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba.
Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine.
Dam la frigider, pentru o ora ,sa se ingroase.
Scoatem crema de ciocolata si o mixam .Adaugam iaurtul si amestecam bine.
Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta.
Tapetam cu folie alimentara o cratita(forma) cu diametrul de 21 cm si incepem sa punem piscoturile, trase usor prin sirop,pe fundul formei formand un blat si un gard de jur imprejurul cratitei .
Turnam compozitia in mijlocul piscoturilor .Acoperim cu folie si dam la frigider pana a doua zi.
Ridicam tortul cu ajutorul foliei de sub el  ,il asezam pe un platou si indepartam usor folia alimentara .
Ungem suprafata tortului cu frisca si ornam cu zmeura .

Crema va umple cam 3/4 din inaltimea piscoturilor iar diferenta ,pana la varful piscoturilor, se va completa cu frisca si zmeura,la final.

Ce poate rasfata papilele gustative mai mult decat o bucatica  din tortul acesta delicios si racoros,de vara ?:)

Pofta buna si profitati de fructele acestui sezon bogat !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate