Tort de biscuiti cu crema de vanilie

de babi5 in Torturi, 3 Noi 2013 | 30587 vizualizari

 

Pe vremurile de demult il faceam tare de multe ori ,dar in loc de frisca foloseam albusul batut pe aburi si din galbenusuri faceam crema ,acum daca ne-am modernizat am mai schimbat tehnica de preparare ,rezultat foarte bun si gustos ..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de biscuiti populari (simpli )
  • 1 cub rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 450 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 1,3l lapte
  • 1intaritor frisca
  • 500 ml frisca hulala
  • un cub ciocolata (pentru ornat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de vanilie:

Prima data caramelizam 150 gr zahar cu 300 ml apa .

Apoi punem la fiert 1 l de lapte cu 300 gr zahar si zaharul vaniliat ,intr-un castron omogenizam praful de budinca cu 300 ml lapte rece ,apoi cind laptele clocoteste turnam budinca si lasam sa fiarba 5 min .

Amestecind continu.

Lasam sa se raceasca dar nu de tot apoi mixam bine impreuna cu cubul de rama.

Luam biscuiti,  ii trecem prin ceaiul caramelizat si-i asezam pe o tava  dreptunghiulara .

Asezam un strat punem crema, apoi urmatorul strat, asezam inversul celui de jos si alternam tot  asa sub forma de sah ,pina terminam biscuitii.

Apoi batem frisca cu un praf  intaritor si un zahar vaniliat si 2-3 linguri de zahar, apoi ornam tortuletul.

Deasupra radem cubuletul de ciocolata . Il dam la rece pentru citeva  ore ideal ar fi pina a doua zi ..

Pofta buna!

TIPS-URI

1

este un desert foarte bun

2

se poate orna dupa preferinta fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

babi5 1

04.11.2013, 11:50

Multumesc lucy2002 (trandafirul galben )

Bya Ralu 1

07.01.2015, 23:47

Bun

babi5 1

08.01.2015, 07:25

Bya Ralu multumesc il faceam des ca nu necrsita coacere si se pregateste repede si este tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post