Tort de vara

de mena29 in Torturi, 18 Iul 2010 | 7488 vizualizari

 

Pentru ca e foarte cald afara cred ca nimeni nu vrea sa-si incalzeasca bucataria la maxim atata timp cat exista si variata de a prepara ceva dulce fara a incalzii cuptorul.Este un tort pe care eu l-am facut vara aceasta de vreo patru sau cinci ori.Va invit la o felie si va las pe voi sa decideti daca va place sau nu.Reteta o am de la o colega de servici.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca
  • 500 grame branza de vaci
  • 2 lamai
  • 1plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina pentru tarta
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 250-300 grame piscoturi
  • 1 kg fructe(capsuni sau visine sau afine s.a.m.d.ce vreti voi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara:

Tortul se pregateste in forma cu inel detasabil.Pe fundul tavii eu pun hartie de copt cu toate ca nu-l dau la cuptor.Masuram inaltimea tavii cu un piscot si capatul ce trece peste il taiem,celelalte piscoturi le taiem dupa acesta.Zdrobim bine capetele mici rezultate si le amestecam cu untul topit. Acest amestec il intindem pe fundul tavii,asezam celelalte piscuturi in picioare pe marginea tavii roata si dam tava la rece pana pregatim umplutura.Punem gelatina la hidratat in 1/2 pahar cu apa.Branza o amestecam cu sucul de lamaie si cu zaharul.Separat mixam bine frisca.Adaugam gelatina peste branza iar apoi frisca.In aceasta compozitie adaugam jumatate din fructe dupa care punem compozitia in tava cu piscoturi.Deasupra punem fructele ramase peste care turnam gelatina pentru tarte pregatita dupa instructiunile de pe plic.Totul merge foarte usor si repede.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni fara coacere