Tort din foi cu miere

de Valclaudia in Torturi, 12 Oct 2014 | 8848 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 100 gr. unt gras
  • 10 linguri miere
  • 4 linguri de zahar tos
  • 2 oua
  • 8 linguri de lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cca.800-900 gr. faina alba
Crema:
  • 6 linguri zahar
  • 800 ml lapte rece
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr. unt sau margarina
Glazura si decor:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca vegetala
  • inimioare din zahar si bombonele din ciocolata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi cu miere:

Foile:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la170 grade.

Amestecam intr-un castron untul,cu mierea, cu zaharul,praful de sare,zaharul vanilat,praful de copt,ouale,laptele si faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 9 parti aproximativ egale.

Fiecare parte de intinde pe masa de lucru infainata,asezam apoi foaia obtinuta pe tava unsa cu putin ulei. Mai potrivim foaia pe tava pentru a acoperi toata suprafata tavii, o impungem din loc in loc cu furculita si o dam la copt pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor la margini.

Procedam asa si cu celelalte 8 foi; dupa ce le-am copt pe toate asezam un tocator mare din lemn peste foile suprapuse, pentru a ramane foile presate pana in momentul in care le umplem cu crema.

Crema:

Dizolvam amidonul si pudra de cacao in lapte rece (cca 150 ml), amestecam bine sa nu avem cocoloase.

Restul de lapte se pune la foc potrivit intr-o cratita. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecul de amidon cu cacao.

Amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda crema de cratita. Dupa ce am obtinut consistenta unei budinci, tragem cratita deoparte si amestcam sa nu se formeze crusta peste crema, pana se raceste complet.

Dupa ce s-a racit, batem spuma untul/margarina la temperatura camerei,adaugam apoi cate o lingura de unt in crema fiarta, mizam la viteza mare pana se incorporeaza si apoi repetam procedeul pana incorporam tot untul in crema.

Cu aceasta crema umplem foile, asezam apoi din nou un tocator de lemn peste foile umplute, eventual asezam peste acesta si o greutate de cca 1-2 kg pentru a se presa uniform foile umplute cu crema.

A doua zi topim ciocolata neagra in frisca vegetala, ungem suprafata tortului cu ciocolata (mie mi-a ramas si ceva crema de la umplutura), presaram bombonele din zahar, lasam cel putin 2 ore sa se intareasca glazura complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu blat pufos