Tort Fluture diplomat

de Miha in Torturi, 16 Feb 2010 | 15282 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 220 ml lapte
  • 1 litru de frisca lichida ( La Dorna)
  • 30 g gelatina
  • 1 cutie compot de ananas
  • 3 mandarine
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la fructe si de la compotul de ananas
  • Pentru decor:
  • 750 ml frisca lichida
  • ananas
  • mandarine
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture diplomat:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie, ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea. Se omogenizeaza dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece.

Ananasul se taie cubulete. Mandarinele se curata de pielita si se taie si ele cubulete. Se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu. Ca sa fiti siguri ca nu se prinde puneti vasul la bain-marine.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta, ananasul si mandarinele.

Blatul copt si racit il taiem in 2.

Punem primul blat in tava cu inel detasabil, insiropam cu zeama de la compot si de la fructe, dupa care punem crema. Nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat.

Dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Scoatem inelul detasabil si taiem tortul in 2, apoi cele doua jumatati le punem pe platou, spate in spate, formand astfel aripile fluturelui.

Se acopera cu frisca, apoi se orneaza dupa preferinta.

 


 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti pune in crema si albusurile de la cele 5 galbenusuri. Eu nu le-am pus pentru ca am o "problema" cu ouale crude. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamidesara 1

28.02.2010, 15:27

ce prezentare minunata!! e la favorite deja!

elena1988 1

10.03.2011, 10:56

Cris2711 1

18.04.2011, 16:04

cat de frumos poate fi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Brad de Craciun"