Tort "Martisor"

de cristinne in Torturi, 1 Mar 2012 | 8303 vizualizari

 

Tort 'Martisor' cu coacaze rosii si crema de cicolata alba cu lamaie si cocos

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 lg de faina
  • 5 lg de zahar
  • 1 vf de sare;
  • Crema de cocos:
  • fulgi de cocos;
  • crema de branza (500 gr);
  • 200 ml frisca din smantana dulce;
  • 1 vanilie;
  • 200 gr zahar pudra
  • zeama de la o lamaie stoarsa;
  • Glazura:
  • 2 ciocolate albe;
  • 100 ml smantana dulce pt frisca;
  • Sirop:
  • zeama de la o lamaie;
  • 4 linguri de apa fierbinte;
  • o juma de baton de vanilie

   

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Martisor":

Blatul:

Se freaca spuma albusurile. Se adauga zaharul pana iesea ca o bezea. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga faina si se pune in forme de tort si se coace la foc mediu( 200 grade) 10-15 minute(depinde de cuptor)

Crema:

Se freaca crema de branza cu zaharul pudra. Se bate frisca lichida. Se adauga si aceasta la crema, se mai pune si vanilia si fulgii de cocos (cateva linguri bune).

Glazura se face la cateva ore dupa: se topeste la microunde 2 ciocolate albe (200gr) cu 100 ml de frisca lichida din smantana si se toarna pe tort.

Siropul: se amesteca tpate ingredientele pe foc mic si cand s-a topit zaharul se insiropeaza fiecare felie de tort, apoi se pune crema si tot asa.

Se orneaza cu coacaze rosii (in ton cu martisorul)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Martisor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca de cocos