Tort mere-pere

de RuxyRux in Torturi, 11 Oct 2015 | 7656 vizualizari

 

Intotdeauna m-am topit dupa minunatia asta....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr.zahar
  • 275 gr faina
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte dulce
  • 1/2 plic praf de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • 3 mere si 3 pere
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar( eu am pus brun)
  • vanilie
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mere-pere:

Incepem prin a topi untul drect in tava in care vom prepara tortul( eu am avut o forma rotunda ceramica de la Delimano).

Topim untul la foc mic, adaugam zaharul si vanilia si il caramelizam extrem de usor, fara sa ne grabim, la foc mic, astfel incatsa ne ramana si sos, apoi tragem vasul de pe foc si punem feliile de mere si pere, le presaram cu scortisoara si putin zahar vanilat. Lasam sa se raceasca umplutura.

Mixam ouale cu un praf de sare si apoi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase. Adaugam faina cu praful de copt si uleiul impreuna cu laptele si mixam in continuare. Turnam usor peste mere si pere avand grija sa acoperim toata suprafata.

Coacem prajitura la 180 de grade pana trece testul scobitorii, apoi o lasam 5 minute sa se odihneasca si o intoarcem prin rasturnare pe un platou.

Racim tortul perfect  si-l putem orna cu frisca daca dorim...noua ne-a placut exact asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mere-pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

12.10.2015, 21:22

Multumesc Daniela!

Moni_alex 1

13.10.2015, 10:13

delicios!

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas