Torta della nonna - Tortul bunicii

de Corinuta in Torturi, 1 Aug 2011 | 36250 vizualizari

 

L-am facut de ziua sotului meu, la tzara, intr-o bucatarioara tare intunecoasa, din care cauza nici nu am poze din timpul prepararii. Nefiind cuptorul meu, un pic l-am prea copt, dar per total a iesit bine. Avand in vedere ca s-a mancat tot in ziua respectiva, cred ca a fost bun :)):))

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • 1 ou + un galbenus
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Ptr. crema:

  • 750 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina sau amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna - Tortul bunicii:

Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga faina sau amidonul. Se toarna peste compozitie laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se toarna in alt castron si se lasa sa se raceasca.

Se prepara aluatul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga untul moale, coaja rasa de lamaie, oul intreg si galbenusul, zaharul si sarea. Se formeaza o bila si se da la frigider cel putin o ora.

Se intinde 2 treimi din aluat in forma de cerc care sa acopere o forma de tort si peretii acesteia, se aseaza in forma unsa si tapetata. Se toarna crema peste blat, iar restul de aluat se intinde si se taie diverse firme sau fasii care se pun peste crema. Se coace la foc potrivit 40 de minute, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna!

Inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna - Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni