Turta dulce

de Bucataras in Kamis, 17 Dec 2017 | 6411 vizualizari

 

Intreaga casa o sa miroasa a scortisoara cand o sa incerci reteta noastra de turta dulce. 

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 130 g zahar
  • 65 ml apa
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • sare kamis
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • extract de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze.

Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul.

Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop.

Amesteca usor pana se dizolva complet si ia craticioara de pe foc.

Pune imediat 70 g din cantitatea de faina, omogenizeaza bine si lasa apoi totul sa se raceasca.

Amesteca restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul si cerne-le peste compozitia racita.

Adauga oul batut, untul topit si racit si coaja rasa de portocala.

Amesteca totul si framanta apoi aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Pune putina faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie cam de 0.5 cm grosime.

Taie apoi cu formele preferate si transfera turta dulce intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.

Coace turta dulce la 180 de grade C, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe margini.

Scoate turta dulce cu grija din tava si las-o la racit.

Intre timp prepara glazura. Bate cu mixerul albusul de ou pana se umfla, apoi adauga treptat zaharul pudra si la final, apa fierbinte si vanilia.

 Glazureaza turta dulce sau decoreaz-o dupa plac, cu siguranta copiii vor fi foarte incantati sa dea o mana de ajutor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert