Unt de arahide de casa

de Catalina L in Vegan / Raw vegan, 15 Aug 2019 | 8442 vizualizari

 

Untul de arahide est foarte raspandit si utilizat in toata Africa, un aliment inconturnabil.
Mancarurile cu unt de arahide se gasesc foarte des la masa africanilor.
Iata o reteta facuta de casa mai mult o pasta crema natura decat unt.
In untul de arahide se adauga ulei, zahar sau sare si minimum 90% de arahide.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/unt-de-arahide-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g arahide crude si nesarate
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 varf de sare (facultativ)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de arahide de casa:

Incepeti prin prajirea arahidelor. 

Amestecati arahidele cu uleiul si sarea inainte de a le praji.

Le puteti praji intr-o tigaie sau la cuptor pe o placa acoperita cu hartie de copt la 175°C.  Le-am facut la tigaie.

Surveiati sa nu se arda si amestecati sa se prajeasca pe toate partile.

Lasati sa se raceasca.

Mixati arahidele la robot. Adunati compozitia de pe margini si mixati din nou pana obtineti o crema fina.

Cand le mixati puteti pune zahar, miere dacca vreti o reteta dulce sau sare, paprika pentru o reteta sarata.

Eu le-am faccut natur.

TIPS-URI

1

Daca arahidele sunt cu tot cu coaja le prajiti si le decojiti apoi de coaja si de piele.

2

Puneti apoi uleiul cand le mixati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de arahide de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de avocado cu pasta de susan