Varza 'creata' umpluta

de cec in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2011 | 6012 vizualizari

 

Reteta preluata de pe culinar.ro
Vazand reteta mi-a placut asa mult ca mi-am propus sa o fac si eu, dar nu am reusit s gasesc in oras varza creata asa ca m-am cam luat gandul, pana intr-o zi cand plimbandu-ma prin lidl am dat de varza chinezesca si vazand-o asa mai creata mi-am propus sa incerc reteta cu aceasta varza (cred ar fi fost mult mai buna cu cea creata)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza creata de aproximativ un kg
  • carne tocata, de care va place,~600g
  •  orez
  • 1 ceapa
  • sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 morcov 
  • 2 ardei
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza 'creata' umpluta:

Calim ceapa tocata marunt impreuna cu orezul si cu zarzavatul, potrivim de sare si piper. Spalam varza, eventual, indepartam frunzele vestejite si vedem cam cum se desfac foile, ca sa avem idee cam cat timp o vom opari.

O oparim cateva minute, apoi o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi ii deschidem foile, lasandu-le prinse de cotor.

Pregatim umplutura de carne si orez, punem si oul, potrivim gustul. Cine doreste, poate sa ii puna niste patrunjel si marar.
Incepem sa umplem varza, punand o cantitate mica de umplutura in mijloc, strangem foile peste

si continuam asa cu umplutura si foile, pana recompunem capatzana de varza.

O legam cum ne pricepem mai bine si o punem la fiert cu putina sare, 

boabe de piper verde, un fir de patrunjel si marar, in oala cu capac etans si cu apa pana la jumatatea verzei. Vreo jumatate de ora, cam asa. O scoatem intr-o sita (eu am pus-o pe platou si nu a fost o idee prea buna) si o lasam la racit. Indepartam firele cu care a fost legata.

Taiem varza felii

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Varza 'creata' umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alinutzika 1

04.12.2011, 13:15

cred ca a fost un deliciu...

cec 1

06.12.2011, 00:00

multumesc, a fost intr-adevar...

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza umpluta cu piept de pui