Vinete cu rosii si cascaval la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2010 | 12334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 vinete mai mari
  • 5 rosii mari
  • 1ardei rosu
  • 1ardei galben
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 5 linguri smantana
  • 2 oua
  • 50 gr casacaval ras
  • busuioc, sare, piper, vegeta,  marar, patrunjel
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii si cascaval la cuptor:

Speli vinetele bine si tai coaja fasii,nu in intregime,tai rondele mai groase,le sarezi si le pui la surs pe o sita,30minute.

Tai coaja rosiilor cu un cutit special de legume,apoi tai rosiile rondele mai groase.

Cureti ardeii si ii tai cubulete.Ceapa verde o tai rondele.Cureti usturoiul si il toci marunt.Pui tot intr-o tigaie si calesti cateva minute.

Vinetele bine scurse le calesti intr-o tigaie cu ulei,pe ambele parti.

Ungi o forma termorezistenta cu unt in care asezi intercalat vinetele si rosiile,pui deasupra umplutura de ceapa,sarezi,piperezi,presari marar,patrunjel si busuioc.

Intr-un bol bati bine ouale cu un praf de sare si piper,adaugi smantana si omogenizezi bine si pui deasupra vinetelor si rosiilor.Dai la cuptor 30minute,scoti si presari cascavalul si mai bagi in cuptor inca 20minute,pana se rumeneste frumos cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si bacon