Vinete in stil grecesc

de Ksenya in Mancaruri de legume, 9 Oct 2018 | 11520 vizualizari

 

Vinetele preparate astfel le-am mancat in Grecia.
Mi-a placut mult si am zis  sa postez reteta.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 rosii mari sau o cutie de rosii taiate cubulete
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3-4 catei usturoi tocati
  • 2-3 linguri ulei de masline pentru stropit vinetele
  • 3-4 linguri ulei de masline pentru calit
  • 200 g feta data prin razatoare
  • oregano
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in stil grecesc:

Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc.

Presaram cu sare si le lasam 30 minute.

Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele, presaram piper si stropim cu ulei masline. Dam tava la cuptor pentru 20-30 minute. Transferam vinetele intr-o tava mai mica si mai inalta decat cea de aragaz.Eu am avut de ceramica.

Separat, intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul in ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rosiile si oregano, lasam pe foc 8-10 minute, potrivim de sare.

  Adaugam sosul rezultat in tava cu vinete.

Presaram cu feta si dam la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc atat reci cat si calde cu paine prajita sau lipii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In perioada postului se poate renunta la feta

2

Alegeti vinetele moi, astfel nu vor avea seminte multe

3

in caz ca sosul vi se pare acru, adaugati jumatate de lingurita zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu doua feluri de ciuperci