Zacusca cu vinete

de alilianaa in Zacusca, 24 Oct 2014 | 4927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. vinete
  • 2 kg. ardei
  • 1kg ceapa
  • 500 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin
  • zahar dupa gust ( putin)
  • 1kg pasta de rosii de casa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

Ardeii si vinetele se coc pe jar. Se pun intr-un vas mare si se curata. Se pun la scurs. 

Ceapa de curata si se pune in apa. 

Trecem ardeiul si vinetele prin robot ( eu asa am procedat!). Tocam si ceapa. 

Intr-un tuci sau oala punem  uleiul la incins. Cand este pregatit adaugam ceapa. Cand ceapa  se inmoaie si capata un aspect traslucid, adaugam vinetele si ardeii. Amestecam.  Cand si cand pentru ca riscam sa se lipeasca. Potrivim de sare piper, punem cateva foi de dafin( pe care la final le scoatem). Cand legumele au fiert bine si zacusca,, se leaga" ( uleiul incepe sa se ridice), adaugam pasta de rosii si amestecam. Pentru ca noua ne place putin spre dulce,  adaugam si zahar, dupa gust. Nu mult, ca se transforma in altceva.

Lasam compozitia sa fiarba bine si cand este gata, oprim focul. Zacusca se pune fierbinte in borcane, punem capacele si mai coacem zacusca in cuptorul aragazului pentru inca 10-15 minute. Lasam zacusca sa se raceasca in cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca