Zacusca de ardei cu miere si mustar

de Lavinia in Zacusca, 19 Sep 2014 | 12939 vizualizari

 

An de an aceasta zacusca este nelipsita din camara noastra.Este dulceaga si foarte aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ardei copt(scurs)
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri pline cu mustar
  • 2 linguri miere
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei cu miere si mustar:

Am copt ardeii pe plita,i-am curatat si i-am lasat la scurs pentru minim 2-3 ore.

Ardeii i-am dat prin masina de tocat.

Intr-o cratita am pus uleiul,ardeii tocati,piperul boabe,foile de dafin ,mustarul si mierea si am omogenizat bine.

Am fiert zacusca pe foc mic (pe plita) timp de o ora si jumatate amestecand din cand in cand in ea.

Am potrivit gustul cu sare si piper dupa caz.

Zacusca fierbinte am pus-o in borcane ,am infiletat bine capacele si am pus borcanele la bain marie timp de 45 de minute pe foc foarte mic.

Am lasat zacusca la racit acoperita cu prosoape sau chiar in oala unde au fost sterilizate.

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 borcanele de zacusca,daca doriti mai multa dublati cantitatile.

2

Foile de dafin le-am lasat doar 30 de minute,apoi le-am scos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole