Zacusca de ciuperci

de Bucataras Diana in Zacusca, 3 Ian 2017 | 3740 vizualizari

 

 M-am gandit ca va era dor de o zacusca. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 fire praz
  • 100 ml ulei
  • 500 g ardei gras/kapia/gogosar
  • 500 g rosii
  • 1 morcov
  • frunza de dafin
  • sare
  • usturoi
  • piper
  • cateva boame coriandru si ienibahar
  • Pentru zacusca picanta:
  • ardei iute sau fulgi de chili.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt. Curatam morcovul si il radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o cratita cu fundul gros pe foc, adaugam uleiul, punem ceapa si prazul si lasam 2-3 minute, amestecand tot timpul, apoi adaugam o cana de apa si lasam la inabusit la foc potrivit. Dupa cca. 10-15 minute, adaugam morcovul si lasam sa se inabuse in continuare. Adaugam ciupercile taiate felii sau cubulete si ardeii copti si lasam sa fiarba inabusit (punem un capac). Cand s-au inmuiat ciupercile, adaugam rosiile, sarea, usturoiul, piperul si dafinul. Lasam sa fiarba, amestecand des, pana scade zeama la consistenta dorita. Potrivim de sare, adaugam boabele de coriandru si ienibahar si oprim focul. Daca dorim, putem face si zacusca picanta. Punem jumatate din cantitate in borcane, iar in cealalta jumatate adaugam 1 ardei iute tocat si un praf de fulgi de chili sau dupa gust si mai dam intr-un clocot. Oprim focul, lasam sa se linisteasca si punem in borcane. Sterilizam 30 de minute, din momentul in care a inceput sa fiarba apa. Lasam borcanele sa se raceasca sub paturi/prosoape pana a doua zi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus, ies 3-4 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu morcovi