Zacusca de dovlecei

de elucubratiiculinare in Conserve, 11 Oct 2016 | 6106 vizualizari

 

Sper sa nu ma ating pana la iarna de ele 

 

INGREDIENTE

2 kg dovlecei

1 kg ceapă

1/2 kg morcov

1 kg ardei gras roșu/ capia/ gogoșari

1 căpățână usturoi

100 + 100 ml ulei

3 linguri bulion

sare

piper

2-3 foi de dafin

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Alegem dovlecei mai tineri, dacă dovleceii sunt mai bătrâni, se înlătură coaja și semințele. Se curăță dovleceii, morcovii și ceapa, se spală și se taie rondele sau cubulețe. Se unge o tavă cu ulei și se pun legumele. Se stropesc cu ulei și se dă tava la cuptor pentru aprox. o oră și jumătate. O parte din timp se pot acoperi cu folie de aluminiu. Din când în când se amestecă cu o lingură de lemn. După ce am încercat morcovii, pentru că ei se fac cel mai greu și am văzut că sunt gata, oprim focul și lăsăm tava în cuptor pentru minim 30 minute.Între timp coacem pe plită ardeii. Se scot într-o oală, se acoperă și se lasă minim jumătate de oră. După care se curăță și se pun deoparte.   Folosind un robot de bucătărie, tocăm toate legumele, cele de la cuptor, ardeii și usturoiul (curățat în prealabil).   Într-o oală cu fund dublu sau tuci adăugăm 100 ml ulei și adăugăm toate legumele tocate. Adăugăm bulionul, foile de dafin și lăsăm la foc mic 30-40 minute, amestecând constant. Condimentăm cu sare și piper și scoatem frunzele de dafin. Se pune fierbinte în borcane sterilizate și se acoperă cu capace noi de preferință. Dacă folosiți capace vechi, acestea se opăresc, se lasă la răcit și se șterg cu un prosop curat. Se pun în cuptor la 100 grade C pentru 30 minute sau  se fierb pe aragaz într-o oală în care am pus un prosop și am adăugat apă cât să fie 2/3 borcanele în apă. Din cantitățile folosite de mine am obținut 10 borcane de 400 g și un castronel care s-a păpat rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

11.10.2016, 19:38

foarte buna!

mirela0911 1

11.10.2016, 21:02

Cu dovlecei nu am facut, dar sigur e foarte buna!

dantes 1

12.10.2016, 11:51

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de dovlecel la borcan