Zacusca de gogosari cu ghebe

de adriana_bobu in Zacusca, 24 Oct 2010 | 24757 vizualizari

 

Pentru a avea si iarna legume pe masa.....dar preparate...

 

INGREDIENTE

  • 3Kg gogosari
  • 2kg ghebe
  • 1Kg ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 borcan pasta tomate(400g)
  • 1/2 l ulei
  • 3 frunze dafin
  • piper...dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogosari cu ghebe:

Se coc gogosarii, se curata de coaja si seminte si se toaca (eu am folosit mixerul)Ghebele se spala foarte bine, se oparesc , se scot din apa se toaca usor si se trag cu o ceapa in ulei (3-4 linguri) cca 20 min. Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc (eventual tot la mixer)si se trag in ulei (3-4 linguri), adaugand si o canita de apa pentru a se inmuia. Se amesteca toate componentele , se adauga restul de ulei , frunzele de dafin si piperul si se pun intr-o oala inox in cuptor iar dupa 30 min se adauga pasta de tomate.  Se mai mesteca din cand in cand (cam la 15-30 min)iar cand uleiul se ridica la suprafata (nu mai devreme de 60 min) se opreste focul si se pune zacusca in borcane. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogosari cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

alinutzika 1

03.08.2011, 00:32

ador zacusca si ghebele....o bunatate

Tati63 1

05.11.2012, 12:31

am facut rezeta aproape asa cum a fost descrisa numai ca am redus cantitatea de ulei.. cred ca ar fi iesit mai buna daca nu as fi mixat totul, nu se prea simte gustul ghebelor..A iesit buna, dar totusi nu mi-a iesit asa cum o stiam eu. Poate e din cauza ca eu am pus ardei grasi in loc de gogosari. Caci la noi nu sunt gogosari. :-(
Oricum un like di partea mea ;-)
Eu comentez numai rezetele pe care le si probez personal ;-)

adriana_bobu 1

06.11.2012, 22:14

Ma bucur ca ai incercat reteta mea...sa stii ca gogosarii sunt "miezul" zacustii....fara ei eu nu am curaj sa ma apuc de o zacusca...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de legume