Zacusca de vinete

de Constelatialeu in Zacusca, 26 Aug 2014 | 39788 vizualizari

 

Pentru ca sunt o mama ascultatoare si nu ies din cuvantul copilului meu, la dorinta lui expresa am prestat zacusca, sa fie, sa se ajunga.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete - 3,8 kg coapte si scurse
  • 5 kg ardei capia + 2 kg ardei gras galben si rosu - 2,520 kg copt si scurs
  • 1 kg pasta de rosii
  • 2 kg de ceapa rosie
  • 1.8 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Mai intai coacem vinetele si ardeii, ii curatam si lasam la scurs pana a doua zi. Se dau apoi prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se taie solzisori.

Se asaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit pana se inmoaie si devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun vinetele si ardeii tocati, amestecam bine si lasam la fiert, la foc mic 1 ora, apoi adaugam pasta de rosii.

Se scade pana incepe sa iasa uleiul la suprafata. Cu 30 min inainte de a stinge focul adaugam boabele de piper si foile de dafin. Borcanele se spala si se usuca in cuptorul  incins inainte. Zacusca se pune fierbinte in borcane, deasupra fiecarui borcan se pune ulei incins, se capacesc si se asaza in tava. Se baga in cuptorul incins, se lasa pana a doua zi, iar dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete