Albinita

de nadina73 in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 28287 vizualizari

 

O prajitura pe placul tuturor cred

 

INGREDIENTE

foi:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin suc de lamaie
  • 50 g untura
  • faina aproximativ 400 g

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 pachet de unt
  • 1 fiola de esenta de rom
  • 200 g zahar
  • dulceata
  • zahar pudra pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Se amesteca  pt foi  zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa  ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu fie vartos)se coc 4 foi pe dosul tavi.i tapetata cu faina si unt.Se intind foile foarte subtire ,se coc 10 minute fiecare foaie, depinde de foc.

Crema:

Se fierbe laptele cu grisul aproximativ 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca .

Untul 1 pachet se amesteca cu zaharul bine pana devine spuma ,dupa ce grisul s-a racit se amesteca cu unt cate putin si se mixeaza bine.se adauga 1 fiola de esenta de rom.

Asamblare:
Se pune prima foaie  peste care se pune jumatate din crema de unt cu gris,se pune a doua foaie peste care se pune gem sau dulceata (nu foarte multa) ,se pune a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate din crema ramasa se niveleaza si se pune foaia 4 peste care se presara zaharul pudra

Se lasa 2-3 ore pt a se inmuia bine foile  sau chiar pana  a doua zi.Eu nu am avut rabdare am taiat-o dupa 1 ora si a fost super buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mariac 1

17.10.2010, 01:35

meritta 20 de furculite

marieta 1

21.11.2010, 01:12

nadina prajitura la noi se numeste gura raului nu gura raiului!!!!este o comuna in judetul sibiu si iau dat numele prajiturii!!se gaseste in cofetarii!!buna tare!!5 furculite!!

retetepersane 1

29.11.2010, 02:05

Aceasta este prajitura mea preferata! Imi amintesc si acum cand am mancat prima data la profa de engleza.
Abia astept sa imi faca mama de Craciun!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars