Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche

de Criss in Prajituri, 27 Ian 2012 | 10383 vizualizari

 

Daca tot am facut minunatul Dulce de leche , m-am gandit sa incerc si fursecurile argentiniene Alfajores. Sunt pe net o multime de variante, eu insa am facut fursecurile dupa reteta de aici, cu mentiunea ca am mai adaugat putina faina pentru ca aluatul este foarte lipicios si greu de intins.

 

INGREDIENTE

  • -90 g faina (am pus cam 110 g)
  • -190 g amidon
  • -150 g unt
  • -115 g zahar
  • -vanilie
  • -un ou
  • -un galbenus
  • -o lingurita praf de copt
  • -dulce de leche o cutie
  • -zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche:

Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Cred ca puteam sa-l las linistita si peste noapte. 

Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza cerculete sau inimioare. eu am ales inimioarele, se pun in tava pe hartie de copt si se coc 10-12 minute in cuptorul preincalzit. Pastrati distanta mai mare intre ele, pentru ca ele cresc destul de mult la copt si se lipesc, cum au patit ale mele. 

Dupa coacere se scot cu grija si se lasa sa se raceasca. Sunt foarte fragede, asa ca atentie sa nu se rupa.  Se lipesc cate doua cu dulce de leche sau se pot lipi si cu gem si se pudreaza cu zahar.  Se pot pastra in cutie de tabla pentru fursecuri. (daca n-aveti soareci care sa-i termine pana gasiti cutia :D )

Daca ti-a placut reteta noastra "Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

28.01.2012, 12:47

Intr-adevar, sunt atat de fragede incat simti ca se topesc in gura.

alinutzika 1

28.01.2012, 15:43

trebuie sa fie un deliciu

jolygina 1

29.01.2012, 12:11

arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si cafea