Antricot de vita Wellington by Gordon Ramsay

de nilgun in Bucatarasi celebri, 1 Aug 2013 | 8341 vizualizari

 

O reteta un pic modificata

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. antricot de vita
  • 500 gr.ciuperci champignon
  • salam de curcan si vita vreo 10-15 felii
  • ulei de masline
  • 3 linguri cimbru, salvie, rozmarin
  • cate o lingurita sare, piper dupa gust
  • mustar- 2 linguri
  • 400 gr. aluat din foietaj- cumparat
  • 1 ou pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vita Wellington by Gordon Ramsay:

Mai intai am inceput prin a taia ciupercile, apoi le-am bagat in blender sa se toace fin. Le-am pus intrr-o tigaie cu ulei de masline si am calit pana cand a scazut toata apa pe care ciupercile au lasat-o.  Peste ciuperci am pus sare, piper, cimbru si salvie.

Carnea am prajit-o putin pe ambele parti, condimentata cu sare, piper si rozmarin. Am lasat-o la racit un pic si am uns-o cu mustar. 

Apoi pe masa de lucru am pus o folie alimentara, am asezat feii de salam de curcan , peste am pus pasta de ciuperci, iar peste pasta de ciuperci am pus carnea de vita. Am rulat astfel incat carena sa fie acoperita in toate partile de amestecul de ciuperci si salamul de curcan. 

Trebuia dat la rece o ora, eu l-am tinut doar 30 de minute si am scos ruloul de carne. 

Din nou pe masa de lucru, am pus putina faina, am pus aluatul, am scos ruloul de carne din folie si l-am pus deasupra aluatului. Am infasurat ruloul in aluat, l-am crestat cu un cutit si l-am uns cu un o batut bine. 

Am dat la cuptor  pentru aproximativ 30 minute. A iesit fff bun, dar pentru cine prefera mai facuta carnea, se mai lasa vreo 10-15 minute in cuptor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

carnea de vita este fff gustoasa si doar asezonata cu sare si pipe

2

de preferat e sa fie in sange daca stim provenienta ei, daaca nu gatita cat mai bine

3

este mai frageda carnita de vita daca e unsa cu mustar

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita Wellington by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita in foietaj