Aperitiv drob

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 52741 vizualizari

 

Interesant este ca pentru drob poti folosi orice fel de carne doresti, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg maruntaie ( ficat, rinichi, bojoc de porc)
  • 2 piepti pui
  • 10 oua
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lingura untura
  • prapor sau foi de placinta
  • 3-4 oua fierte tari
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob:

Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Pana se fierbe carnea, se incinge uleiul si se pune ceapa la calit pentru cateva minute. Dupa ce s-a calit ceapa, se stinge focul si se adauga usturoiul. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate si se lasa la racit. Se taie in bucati mai mici, apoi se da prin masina de tocat. Ouale se bat si se amesteca cu smantana.

Se pun deoparte cateva linguri din compozitie pentru a turna peste drob, iar restul se amesteca cu compozitia din carne, ceapa si usturoi. Se adauga verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.

Se tapeteaza tava cu putina untura si se asaza praporul, apoi se toarna compozitia (daca avem foi placinta in loc de prapor, acestea se ung cu putin ulei). In interiorul drobului se pot aseza oua fierte intregi, bineinteles decojite. Se acopera marginile si pe deasupra, apoi se unge cu compozitia de oua si smantana oprita. Se introduce la cuptor pentru 45 -50 minute si rezulta produsul numai bun de servit!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lorelaimariam 1

20.03.2017, 13:29

Îmi pare rău dar ăsta nu mai este drob.Cu smantana 10ouă sa dus dracu ficatul si colesterolul

Constelatialeu 1

20.03.2017, 13:38

Lorelai dar cine te pune sa-l mananci pe tot , se mananca o feliuta, hai doua daca esti mai gurmand.....eu chiar nu inteleg comentariile astea aiurea....de parca cineva va obliga sa mancati tot dintr-o suflare....

ralu_ca 1

26.03.2017, 08:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui