Ardei umpluți, de post

de RODIMUR in Mancaruri de post, 9 Dec 2017 | 10405 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult ardeii umpluți (poate chiar mai mult decât sarmalele) iar aceștia, de post, umpluți cu ciupercuțe champignons și cu legume au ieșit delicioși.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 ardei umpluți (mici).

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grași (mici)
  • Pentru umplutură:
  • 750 grame ciuperci champignons
  • 3 cepe (roșii)
  • 2-3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 200 grame orez
  • ulei pentru călit ceapa și celelalte legume (aproximativ 100 ml)
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de roșii:
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 praf de sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 roșii (din care se vor face căpăcele pentru ardei)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluți, de post:

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de vițe și se pregătesc pentru umplut. 

Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se mărunțesc.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, până devin transparente. Se pun și ciupercuțele tăiate, la călit, peste ceapă.

Se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se răzuie pe răzătoarea mică, după care se pun la călit, peste ceapă și ciupercuțe. 

Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se strecoară și apoi se pune la călit peste toate celelalte legume. Se lasă cratița cu legume la foc mic, ca să scadă puțin și să se lege compoziția. Se condimentează cu sare și piper și se uniformizează.

Se umplu ardeii cu această compoziție, dar nu până la refuz și se acoperă cu rondele de roșii, în loc de căpăcele.

Se amestecă sucul de roșii cu condimentele și se toarnă în cratiță, peste ardeii umpluți. Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 minute. Când este cazul, se completează cu apă, dacă sosul scade prea mult.

Se servesc calzi, cu sosul de roșii în care au fiert.

TIPS-URI

1

Este mai bine să alegeți ardei mici pentru umplut.

2

Nu prăjiți ceapa prea tare, ca să nu se ardă și să aibă un gust amar.

3

După ce ați amestecat compoziția, țineți-o la scăzut, la foc mic, ca să nu fie apoasă.

4

Este mai bine să fierbeți ardeii la cuptor, pentru că altminteri s-ar putea prinde de fundul cratiței.

5

Ardeii trebuie acoperiți cu sos de roșii, în care să fiarbă, pentru că în caz contrar, orezul ar putea să rămână nefiert și să se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluți, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci