Aripi de gascan la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2021 | 3029 vizualizari

 

  Am avut aripi de la doi gascani . Intai le-am fiert  cu condimente . Dupa fierbere doua bucati s-au consumat ca atare . Restul le-am pus la cuptor de s-au rumenit . Cu o salata alaturi m-am scos de de o cina delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • aripi de gascan-de casa
  • 1 foaia dafin
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 1 morcov
  • sare
  • 2 linguri grasime rata -de casa
  • 2 linguri pasta ardei cu telina-productie proprie
  • 2 linguri pasta rosiii
  • 4 catei usturoi
  • boia dulce de ardei
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de gascan la cuptor:

  1.  Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert.
  2. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe .
  3. Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune .
  4. Dupa o ora am scos aripile din zeama .
  5. Zeama nu se arunca . Eu am folosit ca baza  la prepararea unei ciorbe.
  6. Untura de rata se amesteca cu pasta de rosii , pasta de ardei , piper , usturoi  pisat si putina boia .
  7. Cu acest mix se ung aripile fierte de gascan . Alaturi se pune morcovul taiat rondele .
  8. Aripile condimentate se pun intr-o tava si se dau la cuptor ca sa se rumeneasca .
  9. Eu am folosit functia full grill . In 10 minute aripile mele s-au rumenit frumos .
  10. Supravegheati coacerea cand folositi aceasta functie de full grill ,temperatura in cuptor creste la 280 grade si  preparatele ,repede pot trece de la rumen la prea bronzat .
  11. Presarati la sfarsit peste carne , patrunjel verde tocat .
  12. Alaturi de aripile rumene de gascan am preparat o salata de varza proaspata .
  13.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Supravegheati coacerea cand folositi aceasta functie de full grill ,temperatura in cuptor creste la 280 grade si preparatele ,repede pot trece de la rumen la prea bronzat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de gascan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Rocsi 1

30.04.2021, 20:23

Ce fain s-au rumenit!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 16:57

Anett 1

03.12.2021, 13:17

Super bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de carne tocata la tava