Baba ghanoush

de Oana in Salate, 11 Ian 2010 | 13036 vizualizari

 

Sunteti pregatiti pentru un festin arabesc?? Noi am fost ieri, la pranz, alaturi de nasii nostri si niste prieteni dragi. Ne-am lins efectiv pe degete! :)

 

INGREDIENTE

  • 500g vinete coapte si curatate
  • o lingura usturoi pisat
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri tahini
  • sare
       Pentru servit:
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva frunze de menta verde
  • putin ulei de masline
  • o rosie
  • cateva picaturi sos de rodie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba ghanoush:

Eu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si pasta de susan (tahini). Se pune sare dupa gust.

Se orneaza apoi dupa plac, cu patrunjel si menta verde, tocate marunt, o rosie taiata cubulete, cu putin ulei de masline si cateva picaturi de sos de rodie.

TIPS-URI

1

Salata se poate amesteca si cu o lingura de lemn, daca nu se doreste o textura asa fina.

2

Se serveste cu lipii libaneze si merge perfect cu salata tabouleh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba ghanoush" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

elena1988 1

19.01.2011, 12:36

de cand am zis ca o sa fac si eu reteta asta n-am mai apucat, am vazut ca pasta de susan se gaseste in auchan pe galerie este un magazin micut, si se gaseste de toate, sos de soya, taitei din orez etc

adry88 1

08.05.2011, 13:01

retetepersane 1

08.06.2011, 18:22

Ce salata frumoasa ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu sfecla rosie