Baclava greceasca

de Valyvalentyna in Prajituri, 4 Apr 2014 | 4723 vizualizari

 

ffff buna....!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 pahar de iaurt (200 gr),
  • 1 plic praf de copt (15 gr),
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 lamaie,
  • 1 esenta de rom si 1 de vanilie,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • sirop din zahar ars (7 linguri zahar si 3 cani mari de apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava greceasca:

Lasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam esentele si laptele (poate sa fie si rece) si amestecam foarte bine sa se omogenizeze bine. Adaugam foile de placinta si se omogenizeaza din nou.

Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti vasul cu nimic) Se da la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 35-40 minute.

Intre timp preparam siropul: ardeti pe foc mic 7 linguri de zahar, cand incepe sa se caramelizeze adaugati apa. Lasati sa se topeasca caramelul si lasati sa fiarba putin, pana scade un pic. 

TIPS-URI

1

Siropul se pune peste prajitura cind inca este calda (nu va grabiti, siropul se absoarbe incet, incet pe masura cel turnati)

2

Pentru masurarea ingrendientelor folositi acelasi pahar (al meu era de 200 ml)

3

Prajitura se taie cand e rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Valyvalentyna 1

22.05.2014, 12:33

Reteta o am de la o prietena...Si stiu ca baclavaua se face cu miez de nuca, dar la asta chiar nu am cum sa ii schimb numele daca sub numele asta o stiu...Imi pare rau Doralinda

Doralinda 1

22.05.2014, 12:55

Ai drepate....in felul tau, dar daca cineva va cauta reteta pe site de baclava, va avea informatia gresita, dar bineinteles, e doar parerea mea. nu ai de ce sa-ti para rau, nu imi faci mie favoare, ci ptr cititori ) e ca si cum voi face eu o ciorba de varza, dar de fapt fac o ciorba de cartofi

Valyvalentyna 1

22.05.2014, 13:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de placinta - Reteta greceasca