Banana roll cake

de Corinuta in Torturi, 22 Mai 2011 | 31220 vizualizari

 

Ma tot gandeam cum sa-i zic, da vorba lu' Anamaria ;) nu suna asa bine in romana, deci i-am pastrat titlul original. De altfel nici la reteta nu am modificat mai nimica. Acuma o sa ziceti: ce-i cu atatea torturi? :)) Le-am facut cadou dupa modelul lui Madi :-* Mersi de idee Madi draga!

 

INGREDIENTE

Ptr. rulada:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 praf de sare
  • gem de visine

Ptr. crema:

  • 1 l lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 5 banane
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana roll cake:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand albusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea, se niveleaza si se da la cuptor ptr 15-20 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se scoate blatul din tava pe un prosop umed, se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit. Cand e rece se da jos hartia cu grija, se unge cu gem (nu mult, sa nu dea pe-afara) si se ruleaza din nou. Se taie rulada in fasii de cca un centimetru care se aseaza pe fundul si pe peretii unei tavi de tort cu margine detasabila.

Cat timp se coace blatul se poate pregati crema: se pune laptele la fiert. Se amesteca budincile cu faina si zaharul si cu putin lapte. Se toarna amestecul in laptele cald si se fierbe pana devine o pasta goasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu untul. 

Se toarna jumatate din crema in tava peste feliile de rulada, apoi se aseaza bananele iar peste ele se toarna restul de crema si se niveleaza. Se da la frigider. 

Se bate bine frisca, apoi se aseaza peste crema si se niveleaza. Se da din nou la frigider.

Pe mine m-au lovit talentele =)) si m-am pus sa presar peste frisca fulgi de ciocolata, dar e mult mai frumos simplu pentru ca asa si este acest tort: simplu si bun.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana roll cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu ciocolata si mascarpone