Bavareza cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 9 Apr 2011 | 5870 vizualizari

 

Daca vrei un desert usor, cremos si parfumat, o Bavareza e ceea ce cauti.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata, taiata marunt
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu ciocolata:

Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma

Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.

Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.

Ia crema de pe foc si pune ciocolata inauntru. Lasa putin, apoi amesteca sa omogenizezi amestecul.

Dizolva gelatina in 4 linguri de apa rece. Incalzeste-o la baia de aburi pana ce se dizolva bine. Pune-o in crema de ciocolata si amesteca bine. Lasa crema pana ajunge la temperatura corpului.

Bate bine albusurile. 

Cu ajutorul unei spatule amesteca in crema de ciocolata frisca, apoi albusurile batute. Usor, ca sa nu se lase.

Toarna crema intr-un castron uns cu unt topit.

Lasa la rece peste noapte. Rastoarna crema pe o farfurie si serveste-o rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:19

buna buna

housy 1

18.04.2011, 16:02

tot am auzit in ultima vreme de bavareza...nici nu stiam ce este...eh acu am vazut pare buna..intr-adevar e racoritoare!!!

adry88 1

01.06.2011, 10:52

o portie si la mn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu sos de capsuni