Brownie cu visine

de T I M E A in Dulciuri, 8 Aug 2015 | 7023 vizualizari

 

Brownie sau negresa este o prajitura ciocolatoasa cam pe placul tuturor si daca mai adaugam in ea si ceva fructe o face si mai irezistibila. Este o prajitura destul de consisenta asa ca va recomand sa o serviti dimineata :), langa o cafea evident.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt 82% grasime
  • 4 linguri Green Sugar (sau aprox 6-7 linguri zahar tos)
  • 3 oua
  • 120 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 120 gr ciocolata neagra
  • un varf de cutit sare
  • 350 gr visine fara samburi
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu visine:

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.

Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua,  praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si o incorporam la final mixand din nou cu mixerul pe treapta 1.

Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si nivelam cu o spatula. Asezam deasupra fructele si presaram peste ele zaharul vanilat, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si feliem.

TIPS-URI

1

puteti folosi visine proaspete, congelate sau din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu migdale