Bulgarasi si baghete de cartofi

de CookieMonster in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 7606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 catei unsturoi
  • 3 linguri faina alba
  • margarina
  • 1 cana faina porumb
  • oregano
  • dafin
  • curry
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi si baghete de cartofi:

1. Cartofii si morcovul se curata, se spala si se pun la fiert.

2. Se adauga dafin, curry si sare dupa gust.

3. Cand morcovul si cartofii sunt bine fierti se adauga in apa cateii de usturoi bine pisati si se mai lasa pe foc 3 minute.

4. Indepartam oala de pe foc, scurgem bine apa, adaugam o lingura de margarina si zdrobim legumele.

5. Cand se formeaza pireul adaugam lingurile pline de faina alba, ceapa bine tocata si amestecam si dam la frigider timp de 15 minute, va rezulta o compozitie lipicioasa si un pic moale.

6. Formam cateva baghete si le tavalim prin faina de porumb, iar pentru bulgarasi amestecam faina ramasa cu oregano.

7. Se pun la prajit in ulei incins, se lasa sa se rumeneasca putin pana cand se va intari crusta si se scot pe servetele absorbante. 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot face si la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi si baghete de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor