Buturuga de Crăciun

de Panacris in Dulciuri, 24 Dec 2013 | 5274 vizualizari

 

Deși anul acesta mi-am propus să nu prepar nimic de sărbători, tot suntem plecați:D, nu m-am putut abține:D Ceva bun tot trebuia să meșteresc;) Așa că am luat la rând toate variantele de buturugă și am ales-o pe cea a lui RuxyRux ;), bineînțeles cu adăugiri Panacris :-*

 

INGREDIENTE

  • pentru buturugă:
  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 8 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • făină albă de grâu 8 linguri,
  • pentru cremă:
  • ouă 6 bucăți,
  • zahăr tos 300 g,
  • ciocolată cu lapte 200 g,
  • cacao 4 linguri,
  • esență de rom,
  • frișcă lichidă 400 ml,
  • lapte 300 ml,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • nucă măcinată cca. 100 g,
  • făină 4 linguri cu vârf,
  • unt 200 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Crăciun:

Pentru ruladă: Se amestecă ouăle (întregi, bineînțeles fără coajă:D!) cu zahărul, cca. 20 de minute cu mixerul până își triplează voulumul. Apoi se adaugă făina, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziție. Se pregătește o tavă mai întinsă, tapetată cu foaie de pergament, se toarnă compoziția de pandișpan și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 175 de grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă pe un șervete de bucătărie, umed, se dezlipește ușor foaia de pergament și se rulează ușor, împreună cu șervetul umed. Se strîmge bine și se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune la rece până se prepară crema.
Pentru cremă, într-un vas cu fundul triplu, ceaun sau vas special de fiert lapte se pun topit laptele, frișca și ciocolata. Între timp ouăle (tot întregi!) se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat,  făina și pudra de cacao și se adaugă ușor în amesetcul de mai sus, amestecându-se continuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 15 minute la foc mic, până ce se obține o cremă mai groasă. Se dă crema la rece. După ce s-a răcit, se adaugă ușor, ușor la untul bătut în prealabil.

După ce s-au încorporat bine cele două compoziții, se adaugă esența de rom și nucile măcinate. Cu această cremă se umple rulada răcită. Se taie o bucată mai mică dintr-un capăt, un pic ștrek, adică pe diagonală;) ,se unge cu cremă și se lipește de trunchiul principal. Apoi se pune crema peste toată buturuga. Cu ajutorul furculiței se trasează scoarța copacului. Se presară puțină nucă și se decorează cu rămurele de brad. Spor și poftă bună;)

TIPS-URI

1

Mai mult timp, mi-a luat să caut rețeta ideală, apoi să pozez, să editez și să scriu rețeta, decât să o prepar:D Așa că nu vă temeți de ea;) Chiar e simplă, gustoasă și arătoasă:-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

27.12.2013, 15:40

Foarte bună a fost, am reușit să fac și o poză cu secținuea O să rog admini să mă ajute Mulțumesc tuturor pentru aprecieri! Sărbători minunate în continuare!

T I M E A 1

27.12.2013, 16:50

frumoasa

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 09:17

arata grozav

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Buturuga 2012