Cartofi pai cu ceapa, la tigaie

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 21 Iun 2013 | 24564 vizualizari

 

Vorbeam intr-o zi cu un prieten si ii spuneam ca vreau sa fac cativa cartofi prajiti. El a spus: toaca si o ceapa si cand sunt aproape gata, pune-o peste cartofi. O sa-ti placa! Zis si facut :)) Cred ca este cel mai simplu preparat pe care il poate face cineva, insa, m-am gandit sa va arat varianta aceasta de cartofi pai (prajiti) pentru ca este prima data cand incerc combinatia aceasta si pur si simplu "m-a dat pe spate". Sunt suuuper!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti;
  • 1 ceapa mica;
  • sare;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi pai cu ceapa, la tigaie:

Cartofii de curata de coaja, se spala si se taie pai sau rondele. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte se adauga cartofii.

Ii intindem in strat subtire, pe toata suprafata tigaii astfel incat sa se prajeasca toti in acelasi timp.

Tocam ceapa marunt si o adaugam peste cartofi in momentul in care acestia inca nu sunt rumeni, dar in acelasi timp nu sunt nici cruzi.

Amestecam usor si ii mai lasam aproximativ 5 min.

Ii scoatem cu tot cu ceapa pe farfurie, presaram sare si servim.

TIPS-URI

1

Daca facem si un mujdei de usturoi...si mai avem si putina paine calda facuta pe vatra...mhhh...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi pai cu ceapa, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adry88 1

21.06.2013, 22:57

place

Georgiana78 1

26.06.2013, 15:24

Minunati....dulci si gustosi......! Miam!

Patricia Iordache 1

26.06.2013, 15:42

Dragele mele...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti cu crema de avocado