Caș de oaie marinat în stil mediteranean

de Rita Ilies in Conserve, 31 Mar 2015 | 6025 vizualizari

 

Prea multe detalii nu cunosc despre acest preparat, știu doar că este o rețetă grecească și că este foarte sănătoasă. Altminteri, mâncarea mediteraneană este recunoscută ca fiind cea mai sănătoasă din Europa. :)

Acum să vă spun despre rețetă:

Așa cum se-ntâmplă de obicei, Dăniloiu îmi aduce o grămadă de bunătăți când se întoarce din Șomcuta, iar de data asta mi-a venit cu o bucată zdravănă de caș de oaie cu care nu știam ce să fac, să-l conserv mai bine. :)) Am întrebat în stânga-dreapta, mi-am făcut stocul ingredientelor, și-am hotărât: marinez cașul.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 500 g caș de oaie ( sau orice altă brânză care nu se sfarmă )
  • 3 ardei iuți mici
  • 9 frunze de mentă proaspătă
  • 9 frunze de busuioc proaspăt
  • piper roșu măcinat
  • 3-4 căței de usturoi ( preferabil usturoi românesc )
  • aproximativ 600 ml ulei de măsline ( neapărat extra virgin )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caș de oaie marinat în stil mediteranean:

Am pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc. 

Rând pe rând am așezat toate ingredientele în borcane, apoi le-am acoperit cu uleiul de măsline. 

După ce am închis borcanele, le-am pus la frigider unde le voi păstra preț de 24 de ore; apoi, le mut pe raftul din cămară și aștept prima ocazie pentru a pregăti o savuroasă salată cu brânză marinată. :)

Această brânză poate fi folosită cu succes și pentru pregătirea rapidă a unor bruschete atunci când avem musafiri. O putem folosi și la paste sau așa cum am mai spus, la salate. Din uleiul de măsline rămas, putem obține o vinegretă excelentă dacă-l amestecăm bine cu zeamă de lămâie și un strop de sare de Himalaya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caș de oaie marinat în stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente