Castraveți bulgărești

de Panacris in Muraturi, 21 Sep 2014 | 8663 vizualizari

 

Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;) Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă și așezați în borcane de 800 g ;) Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii ;) Răbdare, spor și succes! Finalizare rețetei am efectuat-o la socrii;), deoarece am constata, după ani și ani, că apa din puțul lor e cea mai bună pentru conservele de iarnă;) are mare conținut de clacar ce menține legumele tari;) Așa, că poze de prezentare frumoase, mai puțin :P ;) Important e gustul ;)

 

INGREDIENTE

  • Castraveţi 1000 g
  • Morcovi 250 g
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi ,
  • ceapă albă 4-5 bucăți,
  • Hrean 5 bucăţi
  • Mărar uscat 100 grame ,
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
  • Apă 4000 ml,
  • Oţet 500 ml,
  • Zahăr 250 g,
  • Sare neiodată 150 g,
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți bulgărești:

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă zarzavatul, se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert, la foc moderat cca. 20 de minute. Lichidul obținut, se toarnă peste castraveţii din borcane. Borcanele se sigilează cu capace sterilizate și dezinfectate cu alcool sanitar. Simplu și bun, doar să aveți răbdare;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți bulgărești" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogonele cu conopida murate