Castraveti covasiti la soare

de MotanLaOale in Muraturi, 6 Aug 2021 | 7509 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti
  • 2 legaturi marar
  • sare grunjoasa de muraturi
  • borcan de 5 litri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti covasiti la soare:

Se spala castravetii si se taie capetele care pot fi amare.

Intr-un borcan de 5 litri se pun 2 legaturi de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa.

Deasupra se pune opritor sa tina castravetii sa nu se ridice la suprsfata.

Se amesteca o lingura de sare la 1 litru de apa calduta si se pune peste castraveti. (sunt necesari cam 3 litri)

Se pot pune si cativa catei de usturoi daca va plac, dar dupa mine incep sa semene cu cei de iarna cu usturoi.

Se acopera cu o farfurioara si se pun afara la caldura pentru 3-4 zile pana se acresc (ai mei s-au facut in 3 zile).

Cand sunt acri cum ne plac se introduc in frigider si se tin la rece pana se consuma.

Se consuma langa friptura.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti covasiti la soare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati cu pikant fix