Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

de Rocsi in Prajituri, 8 Apr 2020 | 15340 vizualizari

 

Zilele trecute postase Simona niste poze cu o prajitura de post. Arata senzational si am rugat-o sa imi dea si mie reteta. Blatul este asemanator cu cel de negresa, foarte bun si umed, iar crema de portocale este senzationala. Nu pot descrie in cuvinte ce faina este prajitura! E  cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale! La ea se vede mai frumos crema, pentru ca a pus si frisca de post mixata, insa eu nu am gasit frisca de post si am facut-o simpla, dar tot este o reteta senzationala. Va recomand sa coaceti foile separat, pentru ca sunt foarte fragede si daca coaceti blatul intreg, riscati sa se faramiteze cand taiati foile. Simona spunea sa le insiropez, dar eu zic ca nu este nevoie deloc! Multumesc mult Simona pentru reteta, chiar am sa o pregatesc mereu in post, pentru ca este cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale! 💗

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Pentru blat:

  • 2 cani apa minerala (cana de 200 ml)
  • 2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • 3 cani faina
  • 50 gr cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare

Pentru crema de portocale:

  • 1 litru suc natural de portocale
  • 8 linguri pline cu gris
  • 1/2 cana zahar
  • 1-2 lingurite esente de portocale sau vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale:

Preparare Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si esenta. Faina cernuta o incorporati treptat, amestecati cu un tel. Adaugati si cacaua cernuta. Puneti bicarbonatul si peste turnati zeama de lamaie, apoi amestecati totul. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 15-17 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si coaceti si celelalte doua foi. Le lasati sa se raceasca.

Crema de portocale: Intr-o cratita puneti sucul de portocale, grisul si zaharul. Amestecati bine cu un tel, puneti crema pe foc, focul sa fie la mic. Amestecati continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece. Crema rece o mixati putin, impreuna cu esenta dorita, pana devine spumoasa. In tava in care ati copt foile, puneti folie, hartie de copt si montati prajitura. Asezati o foaie, jumatate din crema, nivelati, foaie, restul de crema, nivelati si ultima foaie. Apasati usor cu mainile. Acoperiti prajitura cu folie, o dati la rece pana a doua zi. Se portioneaza, se decoreaza si se serveste. Puteti sa ii faceti si o glazura de ciocolata, dar eu am preferat fara!

Pofta buna!

O alta varianta pentru un desert de post, la fel de delicios, gasesti aici - Desert prajitura tavalita de post dar si aici Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Cu siguranta nu dai gres nici daca incerci Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata, cu branza si visine