Chec aperitiv cu branza si cus-cus

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 12838 vizualizari

 

Nu stiu daca vi se intampla si voua, insa chiar daca sunt fan declarat al pastelor, nu intotdeauna cand pregatesc paste se mananca tot. Asa am descoperit intr-o zi ca cus-cus-ul "merji di minuni" in chec (de fapt e mai mult un soufle) si m-am hotarat sa va zic si voua.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce
  • 50 g cascaval
  • 1 albus
  • 5 galbenusuri
  • 2 fire ceapa verde
  • 600 g cuscus (gatit - marca Hutton am folosit eu)
  • 50 g ardei gras rosu
  • 2 lg faina
  • 1 lgt rasa sare
  • 1 legatura marar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu branza si cus-cus:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina. 

3. Adauga si couscous-ul gatit si amesteca cu o lingura pana la inglobarea totala a acestuia.

4. Toaca ceapa marunt, taie cascavalul cubulete si pune-le peste branza impreuna cu faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare, adauga ardeiul taiat cubulete si amesteca bine.

5. Mixeaza albusul spuma tare cu un praf de sare si inglobeaza-l cu o spatula in compozitie. 

6. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit.

 S-aveti pofta!

 

 

 

TIPS-URI

1

daca ti se pare prea complicat sa mixezi albusurile spuma, poti pune ouale intregi inca de la inceput si mixezi pana la incorporarea completa a acestora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv Gustos